Earning the Intercession of Hazrat Rasulullah (sallallahu ‘alaihi wasallam)

عن رويفع بن ثابت قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: من صلى على محمد وقال: اللهم أنزله المقعد المقرب عندك يوم القيامة، وجبت له شفاعتي (المعجم الكبير للطبراني، الرقم: ٤٤٨٠، وإسناده حسن كما في مجمع الزوائد، الرقم: ١٧٣٠٤)

Hazrat Ruwaifi’ bin Thaabit Al-Ansaari (radhiyallahu ‘anhu) narrates that Hazrat Rasulullah (sallallahu ‘alaihi wasallam) said, “Whoever recites the following (Durood), my intercession will be binding for him.”

اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى مُحَمَّدٍ وَأَنْزِلْهُ الْمَقْعَدَ الْمُقَرَّبَ عِنْدَكَ يَوْمَ الْقِيَامَة

O Allah Ta‘ala! Send salutations upon Muhammad (sallallahu ‘alaihi wasallam) and grant him the position of proximity to You on the day of Qiyaamah.

FacebookTwitterPinterestWhatsApp

Check Also

The Durood of the Ummah reaching Hazrat Rasulullah (Sallallahu ‘alaihi wasallam)

Hazrat Abu Hurairah (radhiyallahu ‘anhu) reports that Hazrat Rasulullah (sallallahu ‘alaihi wasallam) said, “When you recite Durood at my grave, then I hear your Durood, and when you recite Durood from afar, then your Durood is conveyed to me (via the angels).”

Enable Notifications    OK No thanks